Een oplossing voor elke vraag

hoofdfoto ventilatie

Ventilatiesystemen

Een modern, goed geïsoleerd huis kan niet zonder ventilatiesysteem. Zonder een dergelijke systeem is er kans op schimmel, gezondheidsproblemen en hoge luchtvochtigheid doordat vervuilde lucht van koken, eten, rook of virussen in de lucht van het huis blijft hangen. We kunnen u helpen bij het kiezen en installeren van een ventilatiesysteem.

We maken gebruik van wtw ventilatiesystemen en vraaggestuurde ventilatiesystemen. Welke voor u het beste is, ligt aan uw omstandigheden en wensen.

Warmteterugwinning

Wtw staat voor warmteterugwinning. De warme, vervuilde lucht wordt naar buiten gebracht en de koude lucht wordt naar binnen gehaald. In het systeem zit een wisselaar die ervoor zorgt dat de verse, koude lucht opgewarmd wordt met de warmte uit de vuile, af te voeren, lucht. Daarnaast wordt de lucht gefilterd. Het is een duurzame manier om verse en gefilterde lucht in huis te krijgen zonder die lucht weer apart te moeten opwarmen, wat ook weer stookkosten scheelt.

Vraaggestuurd ventilatieysteem

Een vraaggestuurd ventilatiesysteem werkt vaak mechanisch. De CO2-opnemer meet hoeveel vervuiling er in de lucht zit en op basis van het aantal mensen in huis regelt het systeem de afvoer via ventilatiekanalen in bijvoorbeeld badkamer, keuken en wc.

Neem contact op om uw ventilatiesystemen te bespreken.

Producten Ventilatiesystemen

Checklist cv-ketel storing