Verbonden met Renolit

Verbonden met Renolit

Voor het nieuwe pand van Renolit in Enkhuizen heeft ToTec de werktuigbouwkundige en elektronische installatie gedaan. Renolit is fabrikant en ontwikkelaar van hoogwaardige plastic folies en producten. Duurzaamheid stond bij dit project centraal. ToTec installeerde vier warmtepompen, het data-installatie netwerk, de ventilatie en de duurzame Led-verlichting.

Duurzaamheid stond voorop

ToTec heeft een duurzame installatie met warmtepompen aangelegd waardoor het gebouw helemaal zonder gas wordt verwarmd. De warmtepompen halen warmte uit de lucht. Hiermee wordt de vloer verwarmd in de winter en gekoeld in de zomer. Deze installatie zorgt op korte termijn voor lagere energiekosten. Op lange termijn is het ook nog eens beter voor het milieu. Met datzelfde doel heeft ToTec ook duurzame Ledverlichting geïnstalleerd in het kantoorpand.

Om het kersverse kantoorpand nog duurzamer te maken heeft ToTec het gebouw voorzien van een WTW ventilatiesysteem. Dat houdt in dat warme, vervuilde lucht van binnen wordt afgezogen en langs de koude, verse buitenlucht naar buiten wordt geleid. De frisse lucht wordt hierdoor verwarmd voordat het binnenkomt. Hiermee is het WTW ventilatiesysteem een perfecte aanvulling van de duurzame installatie met warmtepompen en een zonneboiler.

Het nieuwe gebouw brengt alle medewerkers en klanten samen. Verbinding is het sleutelwoord. Daar hoort goed bereikbaar zijn natuurlijk ook bij. ToTec heeft daarvoor gezorgd met de aanleg van een netwerkinfrastructuur van hoge kwaliteit. Tijdens de razendsnelle ontwikkelingen in data- en telefonieverbindingen is ToTec uitgegroeid tot data- en telefonienetwerk specialist. Met meer dan 30 vestigingen wereldwijd is het voor Renolit van belang dat de data installatie in goede handen is.

In het najaar van 2020 is Renolit verhuisd naar het nieuwe pand. Het was een complexe opdracht die vanaf de ontwikkeling tot en met de uitvoering het juiste resultaat heeft opgeleverd, voor de opdrachtgever maar ook voor het team van ToTec. Passie en betrokkenheid liepen als rode draad door het project.

Onze werkzaamheden

Renolit

Checklist cv-ketel storing