Quickfrozen Urk

Quickfrozen Urk

Quickfrozen, onafhankelijk dienstverlener in het verwerken van verse en diepgevroren visproducten, vroeg ons om een zo energiezuinig mogelijke installatie te doen van onder andere proceswater en warmte.

Dat deden we: gasloos en duurzaam.

Gasloos en duurzaam

Voor de installatie bij bevrorenvisverwerker Quickfrozen werkten we samen met het koeltechnische bedrijf ter plekke. Dit doen we standaard bij dergelijke projecten: we combineren onze kennis en kunde en werken samen om het beste resultaat te bereiken.

Verwarmen met warmte uit de koeling

Voor Quickfrozen werkten we aan energiezuinige apparatuur en gasloze warmte. Het hele pand wordt verwarmd met warmte uit de koeling. Bij veel vriesbedrijven en dus ook bij visbedrijven, wordt de gewoonlijk de warmte weggevoerd naar de buitenlucht. Die warmte hebben wij gebruikt: vanuit de koelcel gaat de warmte de vloer in (vloerverwarming).

Onze werkzaamheden

  • Warmteterugwinning
  • Vloerverwarming door middel van restwarmte
  • Een gebalanceerd ventilatiesysteem
  • Proceswaterinstallatiesysteem met drukverhoger en buffer
  • Pluviasysteem: hemelwaterafvoer die werkt met onderdruk of zuiging en grotendeels inpandig geïnstalleerd wordt. Met Pluvia zijn minder afvoerpijpen of regenpijpen nodig, wat zowel mooier als besparend is
  • Sanitair

"Als aannemer of particulier wilt u onbezorgd bouwen en/of verbouwen. De keus van de juiste onderaannemers is hierin zeer belangrijk. Daarom kiezen wij voor ons technisch installatiewerk voor ToTec. Zij hebben het complete installatiepakket in eigen beheer. Dit voorkomt een hoop misverstanden, en er wordt topkwaliteit geleverd voor een marktconforme prijs. Daarom ons advies, bel Auke of Cornelis voor een deskundig compleet installatie advies."

Cees Kramer - CHK

Checklist cv-ketel storing