Oude bakkerij

De Oude Bakkerij Urk

De Oude Bakkerij op Urk zit in een monumentaal pand dat in 1807 gebouwd werd. In 2016 werd het gebouw in ere hersteld. ToTec nam voor het eethuys/de bakkerij de complete werktuigbouwkundige en elektrotechnische installatie op zich, zoals de klimaatbeheersing en led-verlichting.

Rijksmonument met uitstraling

Het pand in Wijk 4 heeft een rijke historie die teruggaat naar de tijd van Koning Lodewijk Napoleon. Hij was degene die in 1807 opdracht gaf om een school te bouwen op het eiland Urk. In 1870 werd het pand verbouwd tot burgemeesterswoning, in 1920 werd het gebouw uitgebreid met een brood- en banketbakkerij. Vlak na de Tweede Wereldoorlog werd een nieuwe gevel tegen de bakkerswinkel opgetrokken. Aan het eind van de twintigste eeuw stond het tientallen jaren leeg, totdat in 2016 het pand in ere hersteld werd. De historische lagen waren weer zichtbaar geworden.

Wat voerde ToTec uit?

ToTec was verantwoordelijk voor een scala aan installatiewerkzaamheden. Al het wertuigbouwkundige en elektrotechnische installatiewerk voerden we uit. Van sanitair en kranen tot vloerverwarming. Bijzonder element is het zinkwerk: met gepatineerd zink zijn de dakkapellen voorzien van extra uitstraling, dat het dak en de gevels een nog betere afwerking geeft.

Onze werkzaamheden

  • Complete werktuigbouwkundige installatie
  • Klimaatbeheersing
  • Vloerverwarming
  • Sanitair en kranen
  • Elektrotechnische installatie
  • Led-verlichting
  • Dakkapellen voorzien van gepatineerd zink

“We kunnen nog niet geloven dat het pand zo mooi is geworden, maar door vele inspanningen van alle partijen, waaronder ToTec installatietechniek, is het pand weer een beetje van iedereen!”

Jonkers Bouwmetaal & Hendrika Jonkers - De Oude Bakkerij

Foto's

Checklist cv-ketel storing