Ons aandeel in het AanDeel

Ons aandeel in het AanDeel

Het AanDeel in Emmeloord is een appartementencomplex waarin wonen, werken en recreatie wordt gecombineerd. Bovenin zitten vijftien appartementen. De begane grond is bestemd voor horeca, winkels en kantoorruimte. In de kelder vind je parkeergelegenheid.

Het hele gebouw gasloos

Voor dit project heeft ToTec de vloerverwarming, hemelwaterafvoer, elektra en ventilatie verzorgd. ToTec heeft dit aangepakt met het oog op de toekomst: het gebouw is volledig gasloos. Dit werd gerealiseerd door het installeren van een warmtepomp. Die draait op de energie van 30 zonnepanelen. De warmtepomp haalt de warmte uit het grondwater en verwarmt het water tot ongeveer 35 graden. Het opgewarmde water stroomt door de vloerverwarming en houdt zo de verschillende ruimtes op temperatuur. In de zomer werkt de installatie net andersom. Dan wordt de vloer gekoeld. Er hoeft dus geen koelmachine te draaien. De warmtepomp is een zeer energiezuinige oplossing.

De woningen zijn door ToTec voorzien van een WTW ventilatiesysteem. Dat staat voor warmteterugwinning. Warme lucht wordt afgezogen en langs koude lucht van buiten geleid. De verse, koude buitenlucht wordt verwarmd voordat het in de woningen komt. De warme, vervuilde lucht wordt naar buiten geleid. Dit is een duurzame manier om frisse lucht in huis te krijgen. En het scheelt in stookkosten.

 

Voor de riolering heeft ToTec een gescheiden stelsel aangelegd. Een gescheiden stelsel is de duurzame keuze omdat regenwater hergebruikt wordt. Afvalwater uit het gebouw wordt afgevoerd naar de rioolwaterzuivering. Het regenwater wordt geloosd als oppervlaktewater of regenwaterinfiltratie. Beide afvoeren zijn aangesloten op het gemeente riool.

 

De oplevering van het gebouw was in maart 2021. Het project bleek erg gewild. De appartementen waren snel verkocht en ook voor de commerciële ruimtes kwamen de aanvragen binnen. Niet zo gek natuurlijk. Het nieuwe pand aan de Deel is een toonbeeld van duurzaamheid geworden, mede dankzij de innovatieve technieken en het meedenkende team van ToTec.

Onze werkzaamheden

Het AanDeel

Checklist cv-ketel storing