Havenmeesterswoningen Urk

Havenmeesterswoningen Urk

Voor een dubbel woonhuis dat op de plek van de historische havenmeesterswoning op Urk werd gebouwd voerde ToTec in opdracht van de broers Jan en Sjoerd Ras in samenwerking met Bouwbedrijf de Zeewering een scala aan installatiewerkzaamheden uit, waaronder de installatie van een duurzame lucht/water-warmtepomp en een gebalanceerd ventilatiesysteem.

Een scala aan werkzaamheden

Aan de haven van Urk staan twee havenmeesterwoningen die ontworpen zijn in de sfeer van vroeger, maar met moderne materialen en installatiemethoden.

Energie uit de lucht

ToTec installeerde lucht/waterwarmtepompen, een manier van verwarming waarbij gebruikt gemaakt wordt van energie uit lucht. De beide woningen zijn voorzien van vloeverwarming en vloerkoeling. De werking van de vloerkoeling is in de praktijk getest in een zomer waarin het dagenlang dertig graden werd: in de huizen was het een aangename 22 graden.

Slimme apparatuur

De huizen zijn ook voorzien van slimme apparatuur: we installeerden domotica voor onder meer het openen van de deuren, ramen, gordijnen.

Verse lucht zonder een raam open te zetten

Een gebalanceerd ventilatiesysteem zorgt voor mechanische toevoer van verse en gefilterde lucht en afvoer van vuile lucht naar buiten. Daarbij maakt de ventilatie gebruik van warmteterugwinning: de koelere buitenlucht wordt opgewarmd met de warmte uit de binnenlucht. Omdat de woningen aan een werf liggen is het prettig dat verversing van de lucht mogelijk is zonder het openen van een raam en de eventuele geluidsoverlast die dat zou kunnen geven.

En ook nog

We waren ook verantwoordelijk voor loodgieterswerkzaamheden, elektra, zinkwerk en het aanleggen van sanitair.

Onze werkzaamheden

  • Lucht/waterwarmtepomp
  • Vloerverwarming
  • Vloerkoeling
  • Domotica
  • Elektra
  • Warmteterugwinning (gebalanceerd ventilatiesysteem)
  • Zinkwerk
  • Sanitair

"Voor de gehele installatie en riolering hebben we voor ToTec gekozen. We doen al jaren zaken met dit bedrijf en zijn zeer tevreden over hun prijs/kwaliteit verhouding. Daarnaast hebben ze een goede service en lopen niet weg voor problemen, maar gaan net zo lang door totdat het opgelost is. ToTec heeft goede monteurs in dienst die niet beroerd zijn om de handen uit de mouwen te steken. Het is prettig communiceren en de lijntjes zijn kort. Daarnaast is het een eigen Urker bedrijf dat zich ook op maatschappelijk gebied binnen onze gemeenschap goed laat zien. Voor mij zijn dit allemaal redenen om voor dit bedrijf te kiezen.”

Jan Ras - bewoner

Checklist cv-ketel storing