Energiezuinig bij Quick Frozen

Energiezuinig bij Quick Frozen

Quick Frozen is een onafhankelijke dienstverlener in het verwerken van verse en diepgevroren visproducten. Zij wilden graag een zo energiezuinig mogelijke installatie voor proceswater en warmte. Die opdracht paste ToTec als gegoten. ToTec werkte ter plekke samen met Quick Frozen. Ze combineerden hun kennis en kunde om verzekerd te zijn van het beste resultaat.

Samenwerken voor het beste resultaat

In de visindustrie worden hoge eisen gesteld aan proceswater. Het proceswater beïnvloedt namelijk de voedselveiligheid en de kwaliteit van de visproducten. Het is dus belangrijk dat de kwaliteit van het proceswater wordt gemonitord. ToTec engineerde een proceswaterinstallatie systeem met een drukverhoger en buffer, vanzelfsprekend op een energiezuinige manier. Daarbij hield ToTec de voorschriften voor voedselveiligheid steeds in het achterhoofd. De installatie bewaakt de kwaliteit van water en lucht in het pand. Zodra er bijsturing nodig is worden er slimme pompen ingeschakeld. Dit systeem heeft ToTec ook bij andere visbedrijven, zoals Korf Vis, geïnstalleerd.

De warmte die vrijkomt bij het koelen en bevriezen van visproducten kan ergens anders in het bedrijf weer gebruikt worden. ToTec heeft vloerverwarming aangelegd die door middel van restwarmte wordt verwarmd. De warmte die vrijkomt wordt doorgegeven aan het proceswater. Vervolgens wordt het vloerverwarmingssysteem hiermee verwarmd. Dit is niet de enige manier waarop warmte hergebruikt wordt. ToTec installeerde ook een WTW ventilatiesysteem. Warme, vervuilde lucht wordt afgezogen en langs de koude, verse lucht van buiten geleid. Hierdoor warmt de frisse lucht op voordat het binnenkomt.

ToTec heeft voor de hemelwaterafvoer het onderdruksysteem Pluvia van Geberit geïnstalleerd. Het systeem zuigt het regenwater van het dak. De leidingen lopen grotendeels in het pand en zijn dus veel minder zichtbaar dan bij traditionele afvoersystemen. Pluvia heeft ook een hogere afvoercapaciteit dus zijn er minder afvoerpijpen en regenpijpen nodig. Daar komt bij dat de leidingen een kleinere diameter hebben dan standaard regenpijpen. Dit systeem is dus veel efficiënter dan wat je gewend bent.

ToTec heeft het complete installatiepakket in eigen beheer. Die korte lijntjes zijn erg fijn tijdens de hectiek van het bouwen of verbouwen. Een hoop miscommunicatie kan zo voorkomen worden. Daarbovenop levert ToTec topkwaliteit voor een eerlijke prijs.

Onze werkzaamheden

Quick Frozen

Foto's

Checklist cv-ketel storing