Denken in oplossingen

Denken in oplossingen voor Heerenhuizen Kraggenburg

Toen de Rooms-Katholieke kerk in Kraggenburg ging sluiten is het gebouw herontwikkeld en zijn er vijf woningen in gekomen. ToTec heeft hier aan meegewerkt door de verwarming, water, riolering en ventilatie voor zijn rekening te nemen. Eén van de toekomstige bewoners wilde graag een volledig Domotica systeem in huis. Dat was iets nieuws voor ToTec, maar binnen een paar dagen lag er een helder plan op tafel.

“In ons nieuwe huis wilden wij graag een volledig Domotica systeem”

Domotica houdt in dat de bediening van apparatuur in huis geautomatiseerd is. Denk hierbij aan verlichting, verwarming en andere huishoudelijke apparaten. Deze kunnen bediend worden via spraak en een digitale applicatie. ToTec had zich daar voorheen nog niet mee bezig gehouden, maar ging graag de uitdaging aan. Met een zeer tevreden klant als resultaat. “Gedurende het werk konden we, zonder extra kosten, aanpassingen blijven doen om het systeem te verbeteren.” Dat zegt Harmen Scholtalbers, de bewoner waarvoor ToTec het systeem installeerde.

Deze moderne huizen moesten uiteraard ook van een ventilatiesysteem worden voorzien. De keuze viel op een vraag gestuurd ventilatiesysteem. Het systeem werkt mechanisch. Er wordt gemeten hoeveel vervuiling er in de lucht zit door een CO2-opnemer. Het systeem regelt de afvoer van de vervuilde lucht via ventilatiekanalen. Dit systeem is duurzaam, energiebesparend en verzekerd de bewoners van een gezond leefklimaat.

ToTec heeft de woningen ook van vloerverwarming voorzien. Om te beginnen werd precies berekend hoeveel verwarmingsbuizen in de vloer moesten worden gelegd. Dit gebeurt op basis van verschillende factoren zoals oppervlakte, isolatie en het soort vloer. De buizen werden op een vaste afstand van elkaar in de vloer gelegd. Door die leidingen loopt verwarmd water. Dit zorgt ervoor dat er minder gestookt hoeft te worden. De zuinige en efficiënte manier van verwarmen paste precies in het straatje van het moderne complex.

ToTec denkt mee en komt graag met oplossingen. Dat is de sleutel tot een succesvol project. Harmen Scholtalbers kan dat beamen: “Bij updates van ons Domotica systeem worden wij nog steeds snel geholpen. Het is geen toeval dat we ToTec graag aanbevelen.”

Onze werkzaamheden

Heerenhuizen

Foto's

Checklist cv-ketel storing