Klantenservice
Hoe kunnen wij helpen?
Ik wil een onderhoudsabonnement
Ik heb een cv-ketel storing
Ik wil mijn cv-ketel bijvullen
De meest gestelde vragen
+
-
Installeren jullie ook airco’s?
Voor het installeren van airco's werken we samen met een specialist. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
+
-
Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp?
Of uw huis geschikt is voor een warmtepomp hangt af van verschillende factoren. Zoals hoe oud uw huis is en hoe goed uw woning geïsoleerd is. Check of uw huis geschikt is voor een warmtepomp.
+
-
Hoe vul ik mijn cv-ketel bij?
Het bijvullen van uw ketel kunt u zelf gemakkelijk doen door ons stappenplan te volgen en het bijbehorende instructiefilmpje te bekijken.
+
-
Hoe vaak moet ik mijn cv-ketel bijvullen?
Voor een nieuwere cv-ketel geldt dat één keer per jaar het water bijvullen voldoende is. Een ouder exemplaar moet soms een keer extra bijgevuld. Moet het vaker gebeuren, neem dan contact op, dan is er wellicht een lekkage die verholpen moet worden.
+
-
Mag ik mijn waterontharder in de meterkast plaatsen?
Een waterontharder in de meterkast plaatsen is bijzonder gevaarlijk. Daarnaast heeft een meterkast niet de ruimte die een waterontharder nodig heeft. Zoek een andere, veilige plek of vraag ons om hulp.
+
-
Help, er komt geen warm water uit de kraan
Check eerst of de andere kranen in het huis ook alleen maar koud water opleveren. Ga dan naar uw cv-ketel en kijk op het schermpje of er een storingscode in beeld staat. Schrijf die code op en start daarna de cv-ketel opnieuw op.
+
-
Hoe herstart ik mijn cv-ketel?
Schrijf eerst de eventuele storingscode op. Trek daarna de stekker van de ketel eruit, wacht even en doe de stekker daarna weer in het stopcontact. Blijft de storing, bel dan de storingsdienst en vermeld de code. Is de storing weg, houd het dan in de gaten en onthoud de storingscode voor als het op een later moment weer mis zou gaan. Maakt u zich alsnog zorgen, laat het ons gerust weten, dan adviseren wij u op basis van de storingscode die u ons doorgeeft.
+
-
De installatiedruk van mijn cv-ketel zit onder de 1,5 bar, wat nu?
Het plaatje op uw ketel geeft aan dat de installatiedruk tussen de 1,5 en 2 bar moet zitten. Dat is de ideale situatie. Een druk van tussen de 1 en 1,5 bar is echter nog volkomen binnen de richtlijnen en hoeft u zich geen zorgen over te maken. Komt het onder de 1, of boven de 2, neem dan contact op met de storingsdienst.
+
-
Moet ik mijn radiatoren ontluchten?
Het ontluchten van radiatoren is alleen nodig als uw cv-ketel lager staat dan uw radiatoren. Dus als de ketel in de bijkeuken staat bijvoorbeeld en u heeft nog een verdieping en een zolder. Omdat lucht naar boven gaat is het nodig om de bovenste radiatoren te ontluchten.
Ik heb een andere vraag
Zelf uw cv-ketel bijvullen
Staat de installatiedruk van uw ketel onder de 1 bar dan is het tijd om uw cv-ketel bij te vullen.
Het bijvullen van uw ketel kunt u zelf doen door ons stappenplan te volgen en de korte video te bekijken.
Zorg dat u de benodigde materialen klaar heeft staan:
- Een waterpomptang
- Een doek zoals een handdoek
- Een vulslang
- Een emmer
Zet dan de verwarming laag en laat de ketel 10 tot 15 minuten afkoelen
- sluit de vulslang aan op de waterkraan en laat hem in de emmer vollopen zodat alle lucht eruit is. Doe de waterkraan daarna weer uit.
- Sluit nu de andere kant van de vulslang aan op de vulkraan
- Draai nu eerst waterkraan open en daarna de vulkraan
- De cv-ketel wordt nu bijgevuld. Als de indicator tussen de 1,5 en 2 bar aangeeft is de cv-ketel genoeg bijgevuld
- Draai eerst de vulkraan en daarna de waterkraan dicht
- Maak de vulslang los en laat het restant aan water eruit lopen in een emmer
- Maak dan de andere kant van de vulslang los
- Zet de thermostaat op de gewenste temperatuur
Vragen? Neem contact op met de storingsdienst.